Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

3. sunnuntai loppiaisesta

27.1

 


Kynttilöitä: 2 Liturginen väri: vihreä.1. vuosikerta
Päivän psalmi Antifoni: Ps. 97:6 Psalmi: Ps. 102:16-23 Hallelujasäe: Ps. 97:9
1. lukukappale: 5. Moos. 10:17-21 tai 1. Kun. 8:41-43 2. lukukappale: Room. 1:16-17 Evankeliumi: Matt. 8:5-13


1. lukukappale

5. Moos. 10:17–21

Sillä Herra, teidän Jumalanne, on jumalain Jumala ja herrain Herra, suuri, voimallinen ja peljättävä Jumala, joka ei katso henkilöön eikä ota lahjusta, joka hankkii orvolle ja leskelle oikeuden ja joka rakastaa muukalaista ja antaa hänelle ruuan ja vaatteen. Sentähden rakastakaa muukalaista, sillä te olette itse olleet muukalaisina Egyptin maassa. Herraa, sinun Jumalaasi, pelkää, häntä palvele, hänessä riipu kiinni ja vanno hänen nimeensä. Hän on sinun ylistyksesi, ja hän on sinun Jumalasi, joka on tehnyt sinulle ne suuret ja peljättävät teot, jotka sinun silmäsi ovat nähneet.

Tai:

1. Kun. 8:41–43

Salomo ojensi kätensä taivasta kohti ja sanoi:

Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun nimesi tähden – sillä sielläkin kuullaan sinun suuresta nimestäsi, väkevästä kädestäsi ja ojennetusta käsivarrestasi – jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin, niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut.

2. lukukappale

Room. 1:16–17

Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: ”Vanhurskas on elävä uskosta”.

Evankeliumi

Matt. 8:5–13

Ja kun hän saapui Kapernaumiin, tuli hänen tykönsä sadanpäämies ja rukoili häntä ja sanoi: ”Herra, minun palvelijani makaa kotona halvattuna ja on kovissa vaivoissa”. Hän sanoi hänelle: ”Minä tulen ja parannan hänet”. Mutta sadanpäämies vastasi ja sanoi: ”Herra, en minä ole sen arvoinen, että tulisit minun kattoni alle; vaan sano ainoastaan sana, niin minun palvelijani paranee. Sillä minä itsekin olen toisen vallan alainen, ja minulla on sotamiehiä käskyni alaisina, ja minä sanon tälle: ’Mene’, ja hän menee, ja toiselle: ’Tule’, ja hän tulee, ja palvelijalleni: ’Tee tämä’, ja hän tekee.”

Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli ja sanoi niille, jotka häntä seurasivat: ”Totisesti minä sanon teille: en ole kenelläkään Israelissa löytänyt näin suurta uskoa. Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten valtakunnassa; mutta valtakunnan lapset heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.” Ja Jeesus sanoi sadanpäämiehelle: ”Mene. Niinkuin sinä uskot, niin sinulle tapahtukoon.” Ja palvelija parani sillä hetkellä.

Rukoukset

1. Kaikkivaltias, iankaikkinen Jumala! Katso armollisesti heikkouttamme ja tue meitä voimallisella oikealla kädelläsi. Sinun Poikasi Jeesuksen Kristuksen kautta. Amen.

2. Rakas taivaallinen Isä! Me kiitämme sinua, että Poikasi, meidän Vapahtajamme, on opettanut meille tien, joka vie elämään. Anna meille armoa oikein käsittääksemme ja seurataksemme totuutta, jonka olet ilmoittanut hänessä, että me synnistä vapautettuina eläisimme pyhästi ja siten tuntisimme pyhän sanasi voiman. Valmista armollisesti sanasi julistamiselle tie kaikkien kansojen keskuuteen ja anna uskovaisillesi voimaa edistämään valtakuntasi tulemista. Anna heidän kylvöstänsä kasvaa ihana sato, niin että nimeäsi ylistettäisiin kaikissa maissa ja valtakuntasi tulisi meille. Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Amen. 

Päivän psalmi

Antifoni:

Ps. 97:6

Taivaat julistavat hänen vanhurskauttansa, *
ja kaikki kansat näkevät hänen kunniansa.

Psalmi:

Ps. 102:16–23

Silloin pakanat pelkäävät Herran nimeä *
ja kaikki maan kuninkaat sinun kunniaasi,

kun Herra rakentaa Siionin *
ja ilmestyy kunniassansa,

kun hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat kaikkensa menettäneet, *
eikä enää heidän rukoustansa hylkää.

Tämä kirjoitettakoon tulevalle polvelle, *
ja kansa, joka vastedes luodaan, on kiittävä Herraa,

että hän katseli pyhästä korkeudestaan, *
että Herra katsoi taivaasta maahan,

kuullaksensa vankien huokaukset, *
vapauttaaksensa kuoleman lapset,

jotta Siionissa julistettaisiin Herran nimeä *
ja hänen ylistystänsä Jerusalemissa,

kun kaikki kansat kokoontuvat yhteen, *
ja valtakunnat, palvelemaan Herraa.

Kunnia Isälle ja Pojalle *
ja Pyhälle Hengelle,

niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, *
iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

Antifoni toistetaan.

Hallelujasäe

Joh. 97:9

Sillä sinä, Herra, olet Korkein yli kaiken maan, *
sinä olet ylen korkea, ylitse kaikkien jumalain.

Tiedot

Päivämäärä:
27.1
Tapahtumaluokka:


Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos