Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kiirastorstai

18.4

 


Kynttilöitä: 2 Liturginen väri: violetti tai sininen.1. vuosikerta
Päivän psalmi Antifoni: Joh. 6:33 tai Ps. 78:25 Psalmi: Ps. 111:2–5 Psalmilause: Ps. 111:9–10
1. lukukappale: Jes. 25:6–10 2. lukukappale: Ap. t. 2:42–47 Evankeliumi: Luuk. 22:14–22


1. lukukappale

Jes. 25:6–10

Ja Herra Sebaot laittaa kaikille kansoille tällä vuorella pidot rasvasta, pidot voimaviinistä, ydinrasvasta, puhtaasta voimaviinistä. Ja hän hävittää tällä vuorella verhon, joka verhoaa kaikki kansat, ja peiton, joka peittää kaikki kansakunnat. Hän hävittää kuoleman ainiaaksi, ja Herra, Herra pyyhkii kyyneleet kaikkien kasvoilta ja ottaa pois kansansa häväistyksen kaikesta maasta. Sillä Herra on puhunut.

Ja sinä päivänä sanotaan: ”Katso, tämä on meidän Jumalamme, jota me odotimme meitä pelastamaan; tämä on Herra, jota me odotimme: iloitkaamme ja riemuitkaamme pelastuksesta, jonka hän toi”. Sillä Herran käsi lepää tällä vuorella.

2. lukukappale

Ap. t. 2:42–47

Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa. Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta. Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä, ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella, kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

Evankeliumi

Luuk. 22:14–22

Ja kun hetki tuli, asettui Jeesus aterialle ja apostolit hänen kanssansa. Ja hän sanoi heille: ”Minä olen halajamalla halannut syödä tämän pääsiäislampaan teidän kanssanne, ennenkuin minä kärsin; sillä minä sanon teille, etten minä sitä enää syö, ennenkuin sen täyttymys tapahtuu Jumalan valtakunnassa”. Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: ”Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee.”

Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: ”Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni.” Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan. Mutta, katso, minun kavaltajani käsi on minun kanssani pöydällä. Sillä Ihmisen Poika tosin menee pois, niinkuin säädetty on; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta hänet kavalletaan!”

Rukoukset

1. Herra, meidän Jumalamme: sinä teet meidät osallisiksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen ristinuhrista hänen totisessa ruumiissaan ja veressään hänen pyhässä ehtoollisessaan. Yhdistät siinä meidät myös toinen toisiimme. Anna meidän sen tähden nöyrästi rakastaa ja palvella sinun Poikasi hengellisen ruumiin jäseniä, niin kuin hän, Kuningas, palveli kaikkia ja pesi opetuslastensa jalat. Sinulle Isä, Poika ja Pyhä Henki olkoon kunnia nyt, aina ja iankaikkisesti! Aamen. (KK2013)

2. Herra Jumala, iankaikkinen Armahtaja. Sinä, joka annoit Poikasi ristinkuolemaan meidän tähtemme ja teet meidät osallisiksi uudesta liitosta hänen veressään. Me rukoilemme sinua. Opeta meitä ottamaan hänet vastaan pyhässä sanassa. Vahvista meitä voimallasi pyhässä ehtoollisessa. Auta meitä pysymään Herrassa Jeesuksessa, että hän uskon kautta asuisi sydämissämme. Anna meidän vihdoin saada elämä ja autuus. Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen. (KK 1958)

Päivän psalmi

Antifoni:

Joh. 6:33

Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta *
ja antaa maailmalle elämän.

Tai:

Ps. 78:25

Ihmiset söivät enkelien leipää; *
hän lähetti heille evästä yllin kyllin.

Psalmi:

Ps. 111:2–5

Suuret ovat Herran teot, *
kaikkien niiden tutkisteltavat, jotka niitä rakastavat.

Kunnialliset ja korkeat ovat hänen työnsä, *
ja hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti.

Hän on säätänyt ihmeellisten tekojensa muiston *; armollinen ja laupias on Herra.

Hän antaa ruuan pelkääväisillensä, *
hän muistaa liittonsa iankaikkisesti.

Antifoni toistetaan.

Tiedot

Päivämäärä:
18.4
Tapahtumaluokka:


Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos