Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kynttilänpäivä

3.2

 


Kynttilöitä: 6 Liturginen väri: valkoinen maanantaista lauantaihin vihreä.1. vuosikerta
Päivän psalmi Antifoni: Ps. 48:10 Psalmi: Ps. 48:11–15 Hallelujasäe: Ps. 138:2
1. lukukappale: Jes. 52:8–10 2. lukukappale: 2. Kor. 3:18–4:6 Evankeliumi: Luuk. 2:22–33 Vaihtoehtoisia saarnatekstejä Joh. 1:14–18 Joh. 12:35–36


1. lukukappale

Jes. 52:8–10

Kuule! Vartijasi korottavat äänensä, kaikki he riemuitsevat, sillä he näkevät silmästä silmään, kuinka Herra palajaa Siioniin. Huutakaa ilosta, riemuitkaa, kaikki te Jerusalemin rauniot, sillä Herra lohduttaa kansansa, lunastaa Jerusalemin. Herra paljastaa pyhän käsivartensa kaikkien kansojen nähden, ja kaikki maan ääret saavat nähdä meidän Jumalamme autuuden.

2. lukukappale

2. Kor. 3:18–4:6

Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Sentähden, kun meillä on tämä virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lannistu, vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä. Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Sillä Jumala, joka sanoi: “Loistakoon valkeus pimeydestä”, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.

Evankeliumi

Luuk. 2:22–33

Ja kun heidän puhdistuspäivänsä, Mooseksen lain mukaan, olivat täyttyneet, veivät he hänet ylös Jerusalemiin asettaaksensa hänet Herran eteen  – niinkuin on kirjoitettuna Herran laissa: “Jokainen miehenpuoli, joka avaa äidinkohdun, luettakoon Herralle pyhitetyksi” – ja uhrataksensa, niinkuin Herran laissa on säädetty, parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa.

Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä. Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt Herran Voidellun. Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan, otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi:

“Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan; sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille”.

Ja hänen isänsä ja äitinsä ihmettelivät sitä, mitä hänestä sanottiin.

Rukoukset

1. Kaikkivaltias, iankaikkinen Jumala! Niinkuin ainokainen Poikasi ihmislapsena on temppelissä eteesi asetettu, niin anna meille, köyhille lapsillesi, armoa, että me, puhdistettuina kaikista synneistämme, aina pelkäämättä ja sinulle, otollisina tulisimme pyhien kasvojesi eteen. Sinun Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta. Amen.

2. Herra Jumala, taivaallinen Isä, joka olet antanut meille Poikasi Vapahtajaksi, että hän olisi pakanain valkeus ja Israelin kirkkaus. Me rukoilemme sinua: valaise sydämemme, että Kristuksessa tuntisimme sinun armosi ja isällisen tahtosi, turvautuisimme häneen perkelettä, syntiä ja kadotusta vastaan, ja perisimme hänen kauttansa iankaikkisen autuuden. Amen.

Päivän psalmi

Antifoni:

Jumala, me tutkistelemme sinun armoasi *
sinun temppelissäsi.

Ps. 48:9

Psalmi:

Ps. 48:11–15

Jumala, niinkuin sinun nimesi, niin ulottuu sinun ylistyksesi maan ääriin saakka; *
sinun oikea kätesi on vanhurskautta täynnä.

Siionin vuori iloitsee, *
Juudan tyttäret riemuitsevat sinun tuomioistasi.

Kiertäkää Siion, käykää sen ympäri, *
lukekaa sen tornit.

Tarkatkaa sen muurit, kulkekaa sen linnat, *
kertoaksenne niistä tulevalle polvelle.

Sillä tämä on Jumala, meidän Jumalamme, aina ja iankaikkisesti; *
hän johdattaa meitä kuolemaan asti.

Kunnia Isälle ja Pojalle *
ja Pyhälle Hengelle,

niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, *
iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

Antifoni toistetaan.

Hallelujasäe

Minä rukoilen sinua kumartuneena sinun pyhään temppeliisi päin *
ja kiitän sinun nimeäsi sinun armosi ja totuutesi tähden;

(sillä sinä olet osoittanut, että sinun lupauksesi on suuri yli kaiken, *
mitä sinun nimesi ilmoittaa.)

Tiedot

Päivämäärä:
3.2
Tapahtumaluokka:


Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos