Keitä olemme?

8.10.2016 •

Uskonpuhdistuksen alkutahdit lyötiin vuonna 1517, jolloin Luther naulasi Wittenbergin linnankirkon oveen 95 teesiään. 2017 uskonpuhdistuksesta tulee kuluneeksi 500 vuotta. Luterilainen kirkko, niin maailmalla kuin Suomessakin, on kokenut monenlaisia haasteita. Toisinaan myös käsitys luterilaisesta uskosta ja jumalanpalveluselämästä on valitettavan ohut. Uskonpuhdistuksen merkkivuosi antaa hyvän sysäyksen palata kristinuskon ja luterilaisuuden sydänäänien pariin. Näkynämme on, että luterilainen.net voisi omalta osaltaan vastata tähän tarpeeseen. Mistä onkaan kyse Kristuksen evankeliumissa, jota uskonpuhdistajat halusivat vaalia? Uskonpuhdistuksen perintö kirkkaasta evankeliumista ja Kristuksen asettamista sakramenteista kannattelee edelleen ja kutsuu syventymään näihin aarteisiin.

Luterilainen.net haluaa levittää tunnustuksellista luterilaisuutta Suomessa. Haluamme pitää esillä uskonpuhdistuksen perintöä ja johdattaa ihmisiä syvemmälle pyhiin kirjoituksiin ja luterilaiseen traditioon.

Sivujen pääasiallinen toteuttaja on Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta. Olemme julkaisseet ja tulemme julkaisemaan sivuilla kuitenkin runsaasti myös muiden tahojen tuottamaa aineistoa. Haluamme vaalia kaikkea sellaista, joka kirkastaa Kristuksen evankeliumia ja voi olla rakentamassa ihmisten hengellistä elämää.

– Vastaava päätoimittaja
Hiippakuntadekaani Joel Kerosuo

– Päätoimittaja
Pastori Joni Ahonen

 


Evästeasetukset
Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos