Opetussarja Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta

22.12.2016 • Opetukset / 5 Äänitteet

Ensimmäinen Mooseksen kirja on Jumalan ihmiskunnalle antaman Raamatun ensimmäinen kirja. Yleensähän monien kirjojen johdantoluvussa kerrotaan, mistä koko kirjassa on kyse. Samoin 1. Mooseksen kirja pohjimmiltaan kertoo, mistä koko Raamatussa on kyse. Martti Luther totesi aikoinaan, että 1. Mooseksen kirjassa on jo koko Raamatun sanoma, ja kaikki muu on vain sen selitystä.

Vanhan sanonta toteaa: ”Jos et tiedä, mistä olet tulossa, et voi tietää mihin olet menossa”. 1. Mooseksen kirjan kreikankielinen nimi, Genesis, tarkoittaa alkuperää tai syntymää. Kirja kertoo, mistä olet tulossa ja myös kirkkaasti sen, mihin olet menossa. Koko Raamatun sanoma todella on mukana kirjassa, sillä se kertoo ihmisen synnystä, synnin saapumisesta maailmaan ja ennen kaikkea Jumalan pelastussuunnitelmasta. Koska kirja on historiallista kerrontaa jännittävine vaiheineen, ei kukaan kyllästy sen ääressä.

Tässä opetussarjassa Ensimmäistä Mooseksen kirjaa käydään läpi alkutekstin pohjalta jae jakeelta edeten. Etenemisvauhti ei ole nopea, mutta se mahdollistaa jakeiden tarkan käsittelyn ilman, että jotain joudutaan hyppimään yli. Luentojen tarkoitus on tuoda jakeiden sanoma kuulijalle tähän päivään.


Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos