Opetussarja Roomalaiskirjeestä

7.2.2017 • Opetukset / 5 Äänitteet

Roomalaiskirjettä on sanottu muun muassa Paavalin pääkirjeeksi, kirjeiden kruunuksi, ihmiskunnan mahtavimmaksi kirjeeksi, suurimmaksi kirjalliseksi luomukseksi, jossa ihmishenki on koskaan ollut osallisena, viidenneksi evankeliumiksi, ja evankeliumiksi Paavalin mukaan.

Roomalaiskirje on Raamatun pisin kirje ja teologisesti laaja-alaisin. Tämä on se kirja, jonka ensimmäisen luvun äärellä Lutherkin sai ratkaisevan löytönsä uskon vanhurskaudesta, ja näin Roomalaiskirjeen voi sanoa olleen koko uskonpuhdistuksen liikkeellepanija. Myös aiemmin, n. 400 jKr., juuri roomalaiskirjeen 13:luvun äärellä kirkkoisä Augustinus tuli uskoon.

Tämän kirjeen kautta Jumala on siis vaikuttanut ja käynnistänyt valtavia muutoksia yksittäisten ihmisten elämässä ja koko ihmiskunnassa, ja siksi on hyvä varoittaa kuulijaa siitä, että Roomalaiskirjeen äärellä Pyhä Henki voi liikkeellepanna valtavia muutoksia myös sinussa! Roomalaiskirjeen oma tavoite on ”että syntyisi uskon kuuliaisuus Kristuksen nimeä kohtaan kaikissa pakanakansoissa” (1:5; 16:26).

Tässä opetussarjassa käydään Roomalaiskirjettä läpi kreikankielisen alkutekstin pohjalta jae jakeelta edeten ja kysyen, mitä Jumala näiden sanojen kautta haluaa sinulle ja meidän ajallemme sanoa.


Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos