Oliko Jeesus kolme päivää haudassa?

”Jeesus kuoli perjantaina, nousi ylös kolmantena päivänä – sunnuntaina. Inhimillisesti katsoen kolmas päivä olisi vasta maanantai. Vietämmekö me kristityt sunnuntaita oikeana päivänä?”

Juutalaisen laskutavan mukaan vuorokausi vaihtuu auringon laskiessa, mikä yleensä sattuu noin kello 18.00:an. Ei siis kello 24.00 niin kuin meillä. Jeesus kuoli perjantaina kello 15.00 ja sapatti alkoi siis kello 18.00, jolloin tuli kiire haudata hänet. Jeesus puolestaan nousi haudasta sunnuntaiaamuna, aamuhämärissä, joskus kello 4.00 – 6.00. Sapatti oli päättynyt lauantai-iltana kello 18.00.

Jeesus oli näin ollen haudassa kolmeNA päivänNÄ, ei kuitenkaan kolmea täyttä vuorokautta. Hän oli haudassa perjantaina kolme tuntia, lauantaina eli sapattina 24 tuntia ja sunnuntaina noin 10-12 tuntia.

Kristityt alkoivat jo varhain kokoontua viikon ensimmäisenä päivänä eli sunnuntaina, koska se oli ylösnousemuksen päivä. Vietämme siis pyhäpäivää ihan oikeana päivänä, uuden elämän ja uuden ajan alkamispäivänä. Kristittyinä me elämme jatkuvaa ylösnousemuselämää.


Evästeasetukset
Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos