Oikeasti luterilainen – Avainten vallasta 1-5

23.3.2022 • Yleinen

Viideskymmenesviides osa podcast-sarjasta Oikeasti luterilainen

Avainten vallasta Osa 1. Avainten vallan raamatullinen perusta. Avainten valta ja kirkko. Pastori ja kirkkokuri. Luoko synninpäästö todellisuuden, vai kertooko vain jo olemassaolevasta asiasta? Mitä sanamuotoja tulisi käyttää? Vieraana Juuso Mäkinen.

Sarjan kaikki osat ovat kuunneltavissa täällä

Kirkon tuntomerkit. Ks. myös tämä.

 

Viideskymmeneskuudes osa podcast-sarjasta Oikeasti luterilainen

Avainten vallasta Osa 2. Avainten valta ja varhainen kirkko. Apostoliset isät. Rippi ja ehtoollinen. Seurakunnan keskinäinen rakkaus. Parannus ja kaste. Katumusajat ja rekonsiliaatio. Vieraana Juuso Mäkinen.

Viideskymmenesseitsemäs osa podcast-sarjasta Oikeasti luterilainen

Avainten vallasta Osa 3. Avainten valta ja keskiaika. Yksityisripin synty. Mitä Britanniassa oikein tapahtui? Kuinka usein olisi hyvä ripittäytyä? Roomalaiskatolisia käsityksiä ja ripin vääristyminen. Vieraana Juuso Mäkinen.

Viideskymmeneskahdeksas osa podcast-sarjasta Oikeasti luterilainen

Avainten vallasta Osa 4. Avainten vallan teologia reformaation avaajana. Miten aneet liittyvät asiaan? Reformaation reaktio keskiajan teologiaan. Muutos idän teologiassa. Onko Lutherin ja myöhemmän luterilaisuuden välillä jännitettä? Yksityisen ja yleisen ripin ja synninpäästön suhde? Vieraana Juuso Mäkinen.

Kuudeskymmeneskolmas osa podcast-sarjasta Oikeasti luterilainen

Avainten vallasta Osa 5. Uskonpuhdistuksen kirkollista elämää. Yksityisen ja yleisen ripin suhde. Rippituolin tausta ja pietismin kritiikki. Avainten valta Suomessa. Rippikoulun synty. Kirkkokurin teemoja. Achrenius ja rippi. Vieraana Juuso Mäkinen.


Evästeasetukset
Ulkoasu: Simo Santala | Wordpress kehitys: Juha Stenroos